Pan di stelle crostata

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 10*35 cm-es piteformához:

  • 30 dkg Pan di Stelle keksz
  • 15 dkg olvasztott vaj

Töltelék:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 2 dl tejszín
  • csipet só

Elkészítése:

A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és egy kivehető aljú piteformába (10*35 cm ) nyomkodjuk úgy, hogy az oldalára is jusson. Hűtőbe tesszük dermedni.

A tejszínt a sóval forráspontig melegítjük, majd beletördeljük a kétféle csokoládét és levéve a tűzről fényes krémmé keverjük. Ha a krém már kezd dermedni rákanalazzuk a kekszes alapra, majd kekszdarabokkal és kekszmorzsával megszórva díszítjük.