Gulyásleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • fél kg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél zeller
  • fél karalábé
  • 1 szál fehérrépa
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 3 burgonya
  • olaj
  • pirospaprika
  • bors
  • fokhagyma
  • fél fehér paprika
  • 1 paradicsom

Elkészítése:

A húst felkockázzuk.

A hagymát apróra vágva a felforrósított olajon megdinszteljük és rátesszük a pirospaprikát, erre pedig a húst és felengedjük vízzel, majd a fokhagymát, a felaprított paprikát és a paradicsomot is beletesszük.

A zöldségekeket megtisztítjuk és egyforma darabokra vágjuk. Ha megpuhult a húst, akkor hozzáadjuk a leveshez.

Ha már megfőttek a zöldségek beletesszük a felkockázott krumplit is és sóval, borssal ízesítjük és készre főzzük.