Gyümölcskenyér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 15 dkg aszalt barack
  • 5 dkg kandírozott narancs
  • 5 dkg kandírozott citrom
  • 8 dkg mazsola
  • 16 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 0,5 kk sütőpor

Elkészítése:

Kikenünk margarinnal és liszttel megszórunk egy őzgerincformát. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

A puha margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és az egyenként hozzáadott tojásokkal, illetve a sütőporral elkevert liszttel.

Beleforgatjuk a megmosott mazsolát, az apróra vágott aszalt barackot és a kandírozott gyümölcsöket. Jól összekeverjük, majd az előkészített őzgerincformába simítjuk.

50-60 percig sütjük, tűpróbát végzünk.

Hagyjuk hűlni néhány percig, majd rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni.