Hozzávalók:
Elkészítése:
A füstölt lazacszeleteket vágjuk fel kisebb darabokra. Az almát hámozzuk meg, vágjuk félbe, vájjuk ki a magházat, majd vágjuk fel kisebb kockákra.
Ezután a felkockázott almához adjuk hozzá a feldarabolt füstölt lazacot, majd facsarjuk rá a citromlevet és tegyük félre.
A mascarponét keverjük simára egy csipet sóval, ízlés szerint őrölt borssal és az előzőleg apróra vágott kaporral (a sózással óvatosan bánjunk és vegyük figyelembe hogy a lazac is sós).
Ezután adjuk hozzá a lazacos-almás keveréket, óvatosan keverjük, forgassuk össze, majd tegyük be a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Közben készítsük elő a zsemlét vagy a szendvicskenyeret.
Én a zsemlét kétfelé vágtam, majd szendvicssütőben szép világos színűre és ropogósra sütöttem mindkét oldalát. Ezután még forrón, kiszúrtam egy kisebb pogácsaszaggatóval, hogy szép formás legyen. (Amennyiben szendvicskenyeret használunk, vágjuk szép formásra és ízlés szerint azt is megpiríthatjuk.)
A füstölt lazacos mascarponekrémet vegyük ki a hűtőből, majd kanalazzuk rá az előzőleg megpirított zsemlekarikákra, és tálalásig tegyük vissza a hűtőbe.
Tálalás előtt pár perccel vegyük ki a hűtőből, hogy ne legyen túl hideg, majd díszítsük friss kaporral, és úgy kínáljuk.