Sonka töltött tojásokkal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg házi füstölésű sertéssonka
  • 8 tojás
  • 1 mokkáskanál mustár
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • csipet szárított petrezselyem
  • csipet őrölt pirospaprika a díszítéshez
  • zellerlevél a díszítéshez
  • szeletelt sajt
  • 1 kaliforniai paprika
  • kovászos uborka

Elkészítése:

A füstölt sonkát megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni, hogy szeletelhető legyen.

A tojásokat enyhén sós vízben keményre főzzük. Mikor megfőttek, meghámozzuk, félbe vágjuk.

A tojások belsejéből a sárgáját kikaparjuk és egy tálba tesszük. Ehhez hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt, az apróra vágott vöröshagymát, a szárított petrezselymet, majd sóval és borssal ízesítjük.

Összekeverjük villával a hozzávalókat, majd a kész krémet visszatöltjük a tojásokba.

A tetejét őrölt paprikával megszórjuk, zellerlevéllel díszítjük.

Tálaláskor a tányérra sonka szeletet, töltött tojást, kaliforniai paprika szeleteket, kovászos uborka szeleteket és sajtot teszünk.