Brokkoli tojással, virslivel csőben sütve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg brokkoli
  • 1 nagy sárgarépa
  • 3 pár virsli
  • 7 tojás
  • 3 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk ételízesítő
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 3 dkg vaj

Elkészítése:

5 tojást főzzünk keményre, majd pucoljuk meg és vágjuk fel cikkekre.

A brokkolit enyhén sós vízbe főzzük roppanósra, majd szűrjük és csepegtessük le (én tettem a főzővízbe 1/2 kávéskanál szódabikarbónát, hogy szép zöld maradjon a színe főzés után).

A sárgarépát pucoljuk meg, karikázzuk fel, enyhén sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük le. A virslit ízlés szerint karikázzuk fel.

Egy jénaitálat (vagy tepsit) kenjük ki a vajjal, szórjuk bele az előzőleg megfőzött brokkolit, majd pakoljuk rá a roppanósra főzött sárgarépa és a virsli karikákat, valamint a cikkekre vágott főtt tojást.

A tejfölt keverjük össze a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sóval, őrölt fehér borssal, a maradék két egész tojással, majd öntsük rá a rakottas tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra, majd szórjuk meg a reszelt füstölt sajttal és addig süssük tovább, míg a sajt ráolvad.

Tipp:

Tálalás előtt ízlés szerint kanalazzuk a rakottast a tányérra, majd úgy kínáljuk. Brokkoli helyett karfiollal is elkészíthetjük.