Bratkartoffel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 10 db burgonya
  • 1 ek margarin
  • ízlés szerint bacon
  • 1 fej kisebb fej vöröshagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint köménymag
  • 1/2 ek liszt (a burgonyát kell vele megszórni sütés előtt)
  • 3 tojás

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, megvárjuk míg teljesen kihűlt. Vastagabb karikákra vágjuk sózzuk, borsozzuk és meghintjük egy kevés liszttel.

A hagymát, húsos szalonnát felaprítjuk. Serpenyőben olajat vagy margarint hevítünk, ebben sütjük meg a burgonyaszeleteket, hozzáadjuk a köménymagot is. Fontos, hogy a krumplinak elég helye legyen, így tud egyenletesen megsülni. Félidőben hozzáadjuk a hagymát és a szalonnát.

Amikor már kellőképpen átsült, hozzáadjuk a felvert tojásokat is.

Uborkával még melegen tálaljuk.