Gluténmentes sajtos csiga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg Schär Mix B liszt
  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg tejföl (20 %-os)
  • 1 kk só
  • 1 tk sütőpor

Szóráshoz:

  • 15 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:

A lisztet keverjük össze a sóval és a sütőporral, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat és gyors mozdulatokkal morzsoljuk össze.

Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát (egy könnyen nyújtható tésztát kell hogy kapjunk, így ha szükséges egy kevés tejfölt még adhatunk hozzá).

Egy sütőpapírt szórjunk meg liszttel és nyújtsuk ki vékonyra a tésztát.

A vajat olvasszuk fel, majd hagyjuk visszahűlni.

A vékonyra nyújtott tésztát ezután kenjük le az olvasztott vajjal és szórjuk meg a reszelt sajt 2/3 részével.

Ezután a sütőpapír segítségével tekerjük fel szorosan a tésztát, majd éles késsel vágjuk fel kb 1 cm-es darabokra.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá lapjával a felszeletelt tésztát, és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 170 fokon, 20 percig sütöttem).

A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk a csigákat teljesen kihűlni.

Tipp:

A tésztája nagyon finom omlós és igencsak eteti magát. Mivel kukoricaliszttel készült, így a csigák színe szép sárgás-barna sütés után.