Kapribogyós tonhalkrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 doboz tonhalkonzerv (darabos)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tk kapribogyó
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 1 ek balzsamecet
  • kevés cukor
  • szükség szerint étolaj

Elkészítése:

A tonhalat nagyobb darabokra vágjuk. A petrezselymet aprítjuk.

A hagymákat és a kapribogyót finomra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Összekeverjük a tonhallal és ízlés szerint még fűszerezzük.

Pirítós kenyérre halmozzuk és meglocsoljuk az alábbi öntettel: balzsamecet, cukor, kis olívaolaj, só, bors. A balzsamecet helyett majonézzel is keverhetjük.

Én most mindkettőt kipróbáltam és parmezánnal bolondítottam meg.