Hozzávalók:
Sárga piskóta:
Diós piskóta:
Kakaós piskóta:
Szirup:
Krém:
Díszítés:
Elkészítése:
Egyenként megsütjük a piskótákat. A tojásokat szétválkasztjuk. A sárgákat a cukorral jól kihabosítjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük óvatosan a kihabosított sárkáat is, végül a lisztet is beleszitáljuk (a kakaóshoz a liszten kívül még a kakóport, a dióshoz pedig a diót tesszük hozzá), majd óvatosan beleforgatjuk a habba.
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, majd 180 fokon kb 10-15 perc alatt megsütjük külön-külön a piskótákat, majd kihűtjük.
A szirup hozzávalóit összeforraljuk, majd kihűtjük.
A szintén kihűlt tortalapokat átkenjük a sziruppal és a mazsolát is egyenletesen elosztjuk a lapokon.
A pudingporokat a tojássárgákkal, a cukorral, zselatinnal, kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a többi tejet is és lángelosztót alá téve sűrűre főzzük.
A felvert tojásfehérjéket a még forró krémbe keverjük. Hagyjuk kicsit hűlni, de mielőtt megdermedne, összeállítjuk a tortát.
Alulra tesszük a kakaós lapot, megkenjük a krém 1/3-ával. Erre kerül a diós lap, a krém harmada, majd a sárga piskóta. A torta tetejét és az oldalát is bevonjuk krémmel. Lehet még a lapok közé durvára vagdalt diót szórni.
A torta oldalát darált dióval panírozzuk.
A tejszínhabot felverjük és a nagyobb részével bevonjuk a torta tetejét. A maradék tejszínből habzsák segítségével rózsákat nyomunk körben a torta szélére. Minden tejszínrózsára egy szem mazsolát teszünk (nekem maradt a szirupban főzöttből).
A csokit az olajjal felolvasztjuk (pl mikróban) és a torta tetejére csorgatjuk.
Jót tesz a tortának, ha 1 éjszakát áll a hűtőben, persze ha kibírjuk addig.