Hozzávalók:
Elkészítése:
Amennyiben rajongunk a kagylóért, akkor nyugodtan számolhatunk fejenként 1 kg kagylóval. Ha most ismerkedünk vele, akkor ez az adag elég lehet 3 embernek is.
Első lépésként előkészítjük a kagylókat. Egy vízzel teli edényben átmossuk, a kiálló szálakat leszakítjuk és egy dörzsis szivaccsal alaposan átdörzsöljük. A legtöbb helyen azt olvastam, hogy ha egy kagyló nyitva van akkor azonnal ki kell dobni. Viszont nemrégiben egy tengeri étteremben beszélgettem a szakáccsal aki elmondta, hogy ha nyitva van, akkor szagoljuk meg és ha nincs rossz illata, akkor nem kell kidobni. Viszont abban az estben ha a kagyló törött, vagy túlságosan ki van nyílva, akkor szigorúan ki kell dobni.
Tisztítás után engedjük fel tiszta hideg vízzel, ilyenkor a víz elkezd picit gyöngyözni, ez azt jelenti, hogy a kagylók még élnek és elkezdtek kinyílni.
Keressük elő a legnagyobb edényünket, amibe bele fog férni a kagyló. A lábas aljára öntsünk 3 ek olívaolajat és az apróra vágott vöröshagymát 2-3 perc alatt pirítsuk meg, majd a többi hozzávalót is adjuk hozzá.
20 percig főzzük, néha keverjük meg. Ekkor adjuk hozzá az előkészített kagylót és fedjük le az edényt. 6-8 perc főzés bőven elég, ez idő alatt szépen kinyílnak a kagylók, néha óvatosan rázogassuk meg a lábast. Egy nagy kanállal átkeverjük, friss petrezselyemmel megszórjuk.
Friss baguettel vagy pirítóssal tálaljuk.