Pácolt tarja tepsiben sült kelbimbóval és édesburgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6-8 szelet tarja
  • ízlés szerint mustár
  • só, bors
  • 3-4 ek étolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 db édes burgonya
  • 20 dkg kelbimbó

Elkészítése:

A húsokat megmossuk és megszárítjuk, majd befűszerezzük, megkenjük mustárral, majd kevés olajjal meglocsolva letakarva hűtőbe tesszük.

A kelbimbót és a burgonyát megtisztítjuk, karikázzuk, a kelbimbót félbevágjuk, tepsibe tesszük. Fűszerezzük, meglocsoljuk olajjal és 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.

A húst is tepsibe tesszük, rákarikázzuk a fokhagymát, leöntjük a visszamaradt páclével és lefedve sütőben készre sütjük.