Stefánia vagdalt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús
  • 4 tojás
  • 1/4 kg fehér kenyér
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint majoránna
  • ízlés szerint köménymag
  • ízlés szerint pirospaprika
  • ízlés szerint füstölt pirospaprika
  • 2 ek csípôs pirosarany
  • ízlés szerint zsemlemorzsa
  • 6 keményre főzött tojás
  • pár szelet bacon

Elkészítése:

A darált húst ízesítjük a fűszerekkel, majd beleütjük a tojásokat. A kenyeret vízbe áztatjuk, amíg éznak addig felaprítjuk a hagymákat, majd a húsos masszához keverjük a kinyomkodott kenyérrel.

Kóstoljuk, majd ízesítjük még ízlés szerint és adjunk hozzá zsemlemorzsát.

Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, amit megszórunk zsemlemorzsával és ráhalmozzuk a fasírt massza felét, a massza közepébe helyezzük sorban a főtt tojásokat, majd a maradék masszával befedjük és újra megszórjuk morzsával.

Tetejére bacont teszünk és előmelegített sütőben 190 fokon kb 1 órán keresztül sütjük.