Téli fatörzs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 db friss félbarna kenyérszelet
  • 300 g friss zöldfűszeres krémsajt
  • 100 g füstölt lazac
  • pár szem kapribogyó
  • paprikacsíkok
  • salátalevél

Elkészítése:

A kenyérszeletekről levágjuk a héjat és négyzet alakúra vágjuk.

Frissen tartó fóliára helyezve egymás mellé helyezzük a kenyér szeleteket, összenyomkodjuk a szélüket és megkenjük a sajtkrémmel. Rátesszük a lazacszeleteket,melyeket ismét sajtkrémmel kenünk meg, majd a fólia segítségével óvatosan feltekerjük.

Két szeletet levágunk a végeiből, majd a külsejüket bevonjuk a maradék sajtkrémmel. Díszítjük a kapribogyóval, paprikacsíkokkal, zöldfűszerekkel és salátalevelekkel körítjük.

Fogyasztásig a hűtőszekrényben tároljuk. Száraz rozé borral kínáljuk.