Kinder csokis torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 28 cm-es formához:
Tészta:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Töltelék:

  • 400 ml cukrászhab
  • 1 csomag habfixáló

Díszítés:

  • kindertojás
  • kinder csoki
  • kinder bueno
  • pillecukor
  • kakaós ostyarúd
  • kinder schoko bons
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése:

A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport, majd hozzákanalazunk a lisztet és 1 evőkanál kakaóport.

A jól eldolgozott masszát csatos, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk kb 30 percre. Tűpróbával ellenőzizzük, hogy átsült-e.

A kisült tortát kihűtjük, majd elkészítjük a krémet. A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót, 1 evőkanál kakaóport és kemény habbá verjük.

A piskótát három részre vágjuk. Az alsó lapot tányérra helyezzük, majd megkenjük a habos krémmel. Ezután ráhelyezzük a második lapot, majd ezt is megkenjük a krémmel. A fedő lapot is rátesszük, majd a megmaradt krémmel körbe kenjük, illetve díszítjük a széleit. A

csokoládét vízgőz felett, folyamatos keverés mellett az olajjal felolvasztjuk, majd a torta tetejének szélén körbe csorgatjuk. A torta tetejét kinder tojással, kinder csokival, kinder buenoval, pillecukorral, kakaós ostyarúddal és kinder schoko bons-al díszítjük.