Hozzávalók:
Elkészítése:
A húsos csontot megmossuk, majd egy mélyebb, leveses edénybe helyezzük. Felöntjük 2 liter vízzel, majd felforraljuk. Mikor felforrt, leszedjük a tetejéről a habot.
A zöldségeket meghámozzuk és a leveshez adjuk. A répát, petrezselymet hosszában négybe vágva, a hagymát, a burgonyát egészben, a karalábét és a zeller gumót félbe vágva. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldjét is.
Sóval, a szemes fekete borssal, köménnyel és a húsleves kockával ízesítjük. A levest takarék lángon főzzük kb 2 órán keresztül, ameddig a hús megpuhul, az könnyen elválik a csonttól. A zöldségek hamarabb megfőnek, azokat hamarabb ki kell szedni a levesből.
Mikor készre főtt a leves, kiszedjük külön tálba a húst és egy külön tálba pedig sűrű szűrűn átöntött levest.
Azért kell a levest leszűrni, mert így az apró zöldségek, hús darabok nem kerülnek a levesbe, az szép tiszta lesz.
A levest főtt tésztával tálaljuk és a levesben főtt hússal, zöldségekkel tálaljuk.