Rántott csirkemell kapros túróval és sajttal töltve

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 db kisebb, felezett csirkemell filé (vagy 3 db egész és elfelezed)

Töltelékhez:

  • 20 dkg túró
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • szárított kapor
  • bors
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg füstölt sajt kockázva ízlés szerint

Panírozáshoz:

  • liszt
  • 5 tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

A fél csirkemelleket egy hegyes, éles kés segítségével felszúrjuk úgy, hogy tölthető legyen. Sóval hintjük, majd félretesszük.

A túrót áttörjük és alaposan átkeverjük a tojással, tejföllel, kaporral, reszelt sajttal, sóval és borssal, illetve ízlés szerint a végén hozzá kell adni a füstölt sajt kockákat.

A tölteléket hat részre osszuk, majd az előkészített csirkemellekbe töltjük kiskanál és az ujjunk segítségével.

Az így előkészített húst a szokott módon kell panírozni és forró olajban, de lassú tűzön kisütni!

Jó étvágyat!