Bundás karaj sült krumplival

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj
  • sertés fűszersó
  • 3 tojás
  • liszt
  • olaj
  • 2 kg burgonya
  • sült burgonya fűszersó
  • savanyúság a tálaláshoz

Elkészítése:

A karaj szeleteket kiklopfoljuk és a sertés fűszersóval megszórjuk.

A tojásokat sóval felverjük és annyi lisztet adagolunk hozzá, hogy palacsintatészta állagú masszát kapjunk. A liszt mennyisége a tojás méretétől függ.

A hússzeleteket a masszában megforgatjuk és forró olajban kisütjük.

A burgonyát meghámozzuk, burgonyaszeletelővel leszeleteljük, a sült burgonya fűszersóban megforgatjuk majd bő, forró olajban ropogósra sütjük.

A húst a sült burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.