Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemellet és a császárszalonnát ízlés szerint vágjuk fel (én vékonyabb csíkokra vágtam fel mindkettőt).
A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vágjuk fel vékony csíkokra. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.
Egy serpenyőbe az olajon, kezdjük el sütni a felcsíkozott szalonnát, majd amikor már szép színt kapott, adjuk hozzá a vöröshagymát, és pároljuk pár percig.
Ezután adjuk hozzá a felcsíkozott csirkemellet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és az apróra vágott petrezselyemzölddel, keverjük alaposan össze és a serpenyőt lefedve, addig süssük, míg a hús kifehéredik.
Ezután öntsük fel a tejszínnel, ha szükséges ízesítsünk utána, majd főzzük kb 10 percig, hogy a hús és a szalonna készre főjön és a szaft kissé besűrűsödjön.
Közben készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én bulgurt készítettem, de jól illik hozzá a rizs, vagy éppen a krumplipüré is.
Tálaláskor tegyünk pár kanál ízlés szerinti köretet a tányérra, kanalazzuk rá a szalonnás-hagymás csirkemellet, majd úgy kínáljuk. Én bulgurral tálaltam, mely nagyon jól illett hozzá.