Császárszalonnás-hagymás csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 30 dkg főtt császárszalonna
  • 1 fej vöröshagyma (nagy)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 kk majoranna
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A csirkemellet és a császárszalonnát ízlés szerint vágjuk fel (én vékonyabb csíkokra vágtam fel mindkettőt).

A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vágjuk fel vékony csíkokra. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.

Egy serpenyőbe az olajon, kezdjük el sütni a felcsíkozott szalonnát, majd amikor már szép színt kapott, adjuk hozzá a vöröshagymát, és pároljuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá a felcsíkozott csirkemellet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és az apróra vágott petrezselyemzölddel, keverjük alaposan össze és a serpenyőt lefedve, addig süssük, míg a hús kifehéredik.

Ezután öntsük fel a tejszínnel, ha szükséges ízesítsünk utána, majd főzzük kb 10 percig, hogy a hús és a szalonna készre főjön és a szaft kissé besűrűsödjön.

Közben készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én bulgurt készítettem, de jól illik hozzá a rizs, vagy éppen a krumplipüré is.

Tipp:

Tálaláskor tegyünk pár kanál ízlés szerinti köretet a tányérra, kanalazzuk rá a szalonnás-hagymás csirkemellet, majd úgy kínáljuk. Én bulgurral tálaltam, mely nagyon jól illett hozzá.