Hólabda

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta

  • 1 sütőpor
  • 27 dkg liszt
  • 2 ek. kakaópor
  • 8 ek. forró víz
  • 40 dkg porcukor
  • 8 tojás

Krém:

  • 1 vanília cukor
  • 25 dkg porcukor
  • 1 kocka margarin
  • 5 ek. liszt
  • 1/2 l. tej

Forgatáshoz:

  • kókuszreszelék

Tetejére:

  • olvasztott csoki

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit kikeverjük, a felvert tojásfehérjét a végén forgatjuk bele, óvatosan. Gáztepsiben 2x-re sütjük meg, hogy ne legyen vastag, tűpróbáig sütjük. Krém: a lisztet és a tejet sűrű péppé főzzük. Amíg hűl kikeverjük a porcukrot és a Ramát, utána összekeverjük a kettőt. A tésztát kiszaggatjuk, a közepét és az oldalát megkenjük a krémmel, és meghempergetjük a kókuszreszelékben, tetejére pedig csokit öntünk.