Méteres kalács szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók egy 36*40 cm-es tepsihez:
Fehér piskótához:

  • 6 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 7 evőkanál étolaj
  • 25 dkg liszt
  • 0,5 teáskanál sütőpor
  • csipet só

Kakaós piskótához:

  • 6 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 7 evőkanál étolaj
  • 2,5 dkg kakaópor
  • csipet só

Krémhez:

  • 3 csomag puncs ízű pudingpor
  • 9 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 30 dkg vaj

Csoki mázhoz:

  • 4 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 2 nagy evőkanál kakaópor
  • 10 dkg vaj

Elkészítése:

A tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat amivel szintén tovább verjük, de csak addig, amíg a tojássárga és az étolaj teljesen elkeveredik a fehérjében. A lisztet és a sütőport elkeverjük majd apránként a felvert habhoz adjuk vigyázva arra, hogy a habot ne törjük össze.

A piskótahabot sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben 170 C° kb 10-12 perc alatt készre sütjük.

A kakaós piskótát ugyanúgy készítjük el, mint a fehér piskótát.

A krémhez a tejjel elkevert pudingport folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A vajat porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinggal krémesre keverjük. 3 részre osztjuk.

Az elkészült piskóta lapokat egymásra rakjuk, majd félbe vágjuk így 4 db lapot kapunk. Ezután összeállítjuk a süteményt. A barna piskótalapot megkenjük a krémmel, majd rárakjuk a fehér piskótalapot és megkenjük a krémmel. A krém tetejére rakjuk a második barna lapot ezt is megkenjük krémmel. Végül rárakjuk a fehér piskótalapot. A csokimáz hozzávalóit összefőzzük, majd a vajat elkeverjük benne, végül bevonjuk a sütemény tetejét a mázzal.