Kókuszos-csokis tekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 2 dl langyos tej
  • 5 dkg porcukor
  • 35 dkg finomliszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 4 dkg vaj

Töltelékhez:

  • 3 nagyobb ek mascarpone krémsajt
  • 3 ek kókuszreszelék
  • 3-4 ek porcukor
  • 1 ek rum vagy aroma

Tetejére:

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 tk napraforgó olaj

Elkészítése:

Egy 12 db-os muffin sütőformát ecset segítségével vagy az ujjunkkal kiolajozunk és beszórjuk kókuszreszelékkel.

A tésztához felfuttatjuk az élesztőt egy kevés cukros tejben, majd a többi hozzávalóval együtt közepesen lágy tésztát gyúrunk és addig dagasztjuk, amíg fényes, hólyagos tésztát nem kapunk.

Egy tiszta konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.

Míg a tészta pihen, addig elkészítjük a kókuszos krémtölteléket. Egy tálba tesszük a mascarponét, hozzáadjuk a porcukrot és a kókuszreszeléket, majd hozzáadjuk a rumot és az egészet jó alaposan összekeverjük.

A tésztát miután megkelt, ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk, elosztjuk rajta a kókuszos krémet, majd feltekerjük, mint a bejglit.

12 részre vágjuk és a tekercseket behelyezzük egyenként a muffinformába.

Mielőtt betesszük sülni, hagyjuk körülbelül 15-20 percig még kelni. 190 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük.

Miután a tekercsek megsültek, kivesszük és hagyjuk hűlni. A csokoládét összetördeljük, mikróban, vagy gőz fölött megolvasztjuk és simára keverjük egy teáskanál napraforgó olajjal, majd a tekercsek tetejére csorgatjuk díszítésként.