Burgonya puffancs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg főtt, áttört burgonya
  • 15 dkg rétesliszt
  • 1 tojás
  • frissen őrölt bors
  • őrölt szerecsendió
  • liszt a forgatáshoz
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és kissé sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és még forrón áttörjük.

A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a lisztet, tojást, borsot, szerecsendiót, sót és összegyúrjuk. A masszából diónyi gombócokat formázunk és lisztben megforgatjuk.

Egy edényben olajat forrósítunk és pirosra sütjük benne a puffancsokat. Forrón tálaljuk.