Töltött sertésláb

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 4 db. hátsó sertésláb
  • 15 dkg. vegyes zöldség
  • 6 szem bors
  • 1 fej hagyma
  • citromlé
  • 1 db. babérlevél
  • 30 dkg. darálthús
  • 2 db. zsemle
  • 2 db. tojás
  • petrezselyemzöld
  • 20 dkg. zsír

Elkészítése:  A lábakat a vegyes zöldséggel, sóval, borssal, hagymával, citromlével, babérlevéllel ízesített vízben megfőzzük.  Kicsontozzuk, és kihűtjük.  A darálthúsból a főzőlébe beáztatott zsemlével, tojással, petrezselymes hagymával, sóval, borssal tölteléket készítünk.  A tölteléket betöltjük a hosszába kettévágott lábba, a másik felét ráborítjuk, és spárgával összekötve alufóliába csomagoljuk. Sütőben piros ropogósra sütjük, párolt káposztával tálaljuk.