Karácsonyi sajtos süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 45 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg füstölt sajt reszelve
  • 10 dkg trappista sajt reszelve
  • 1 tojássárgája
  • 2-3 tk só
  • 5-6 ek tejföl

Kenéshez:

  • 1 tojásfehérje kevés pirospaprikával összekeverve
  • magvak ízlés szerint

Elkészítése:

A liszthez hozzáadjuk a sót és az apróra vágott margarint, majd összemorzsoljuk az egészet. Hozzáadjuk a sajtokat, tojássárgáját és annyi tejfölt, amivel jól formázható tésztát kapunk.

A kész tésztát 5-6 mm vastagra kinyújtjuk és kiszaggatjuk fenyő, csillag vagy hópihe formára vagy mire szeretnénk.

Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, megkenjük az enyhén felvert paprikás tojásfehérjével és megszórjuk magvakkal, de ez akár el is maradhat.

200 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük kb. 20 perc alatt.