Citromtorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 9 darab tojás
  • 9 kanál cukor
  • 9 kanál liszt
  • 9 kanál víz
  • sütőpor

Krém:

  • 1/2 liter tej
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 3 kanál liszt
  • 2 darab citrom

Elkészítés:
Én a piskótát úgy készítem, hogy 3 piskóta korongot készítek, (így a darabolás kimarad, és nem lesz csálé a torta). 3 tojás sárgáját fehéredésig keverjük, a cukorral majd belekanalazunk 3 kanál lisztet 3 kanál vizet, és egy csipet sütőport ,kikeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a 3 tojás keményre vert habját. Sütőpapírra állítjuk a kapcsos tortaformát elsimítjuk benne a tésztát és készre sütjük. Ebből készítünk 3 korongot.
Krém: 3 dl tejet felforralunk a cukor felével, a lisztet összekeverjük a maradék cukorral, és a 2 dl tejjel csomómentesre keverjük, és a forró tejhez öntjük és beforraljuk. Mikor kihűl óvatosan belecsorgatjuk egy citrom levét, és reszelt héját, majd a puha margarinnal habos krémmé kavarjuk. Az első piskóta korongot megkenjük a krém egy részével, rátesszük a második lapot, megkenjük, de ekkor már az oldalára is kenünk, jöhet a harmadik lap, bevonjuk kívülről is tortát, karikázott citrommal díszítjük a tetejét, az oldalát bevonhatjuk tortadarával, színezett kókuszreszelékkel.