Joghurtos epertorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 4 pohár joghurt (bármilyen ízű)
  • 30 dkg földieper
  • 6 ek porcukor
  • tej
  • 0,5 csomag étkezési zselatin
  • 2,5 dl habtejszín
  • babapiskóta

Elkészítése:
A joghurtot kikeverjük a porcukorral és a zselatinnal. Kis lángon addig keverjük, míg a zselatin fel nem olvad. A tejszínt felverjük keményre és hozzáadjuk a kihűlt joghurtos masszához. Egy tortaforma alját kitesszük tejbe áztatott babapiskótával, majd ráöntjük a tejszínhabos-joghurtos masszának a felét. Megszórjuk szeletelt eperrel, majd befedjük a maradék krémmel. Pár órára hűtőbe tesszük, majd kivesszük a formából és ízlés szerint díszítjük.