Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk és lereszeljük, hozzáadunk ízlés szerinti cukrot, és fahéjat, és hagyjuk állni. A lisztet, cukrot, sütőport elmorzsoljuk a zsiradékkal, ha jó morzsalékos állagot kapunk hozzáadjuk a tojás sárgákat, és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk (mint egy linzer tészta). 3/4-ét belenyomogatjuk egy zsírpapíros tepsibe, és megszórjuk zsemlemorzsával. Eközben az alma levet eresztett, kicsavarjuk, de a levet nem dobjuk el. Az almát a zsemlemorzsás tésztára rakjuk, az alma levét meg felfőzzük, és egy kis liszttel, puding keménységűre sűrítjük, az nem baj, ha marad benne lisztcsomó. Ráöntjük az almás tésztánkra, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is rásimítjuk, és végül a maradék tésztából rácsot készítünk a tetejére, vagy rá is reszelhetjük!
180 °c-ra előmelegített légkeveréses sütőben 30-45 perc
Melegen vanília fagylalttal, vagy hidegen magában is isteni finom.
Jó étvágyat!
Sztori: húúú….. hol is kezdődött ez a recept? A nagynéném találta ezt a receptet, és én tovább fejlesztettem a saját ízlésvilágunkra! Ha almás akkor tuti hogy ez az amit megcsinálok. A barátaim, ismerőseim imádják. Egyszer azt mondta nekem egy szakács, h ő nem eszik meg akármilyen édességet, de megsúgja: “ez volt a legjobb almás pite amit valaha evett”. Ezzel tuti a siker élmény!