Kakaós mézes krémes narancsos krémmel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 31*31 cm-es nagy gáz tepsihez:
Tészta:

  • 60 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 6 dkg kakaópor
  • 1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 15 dkg puha vaj
  • 6 evőkanál folyékony méz
  • 2 egész tojás
  • 4-5 evőkanál tejföl

Krém:

  • 4 narancs reszelt héja
  • 4 narancs leve
  • annyi tej, hogy ha a narancsok levét lemérjük azzal együtt legyen 8 dl a folyadék
  • 8 púpos evőkanál liszt
  • 4 tojássárgája
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj

Máz:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl habtejszín

Elkésztése:

Tészta:

A száraz anyagokat összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, mézet, tojást és annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

4 részre osztjuk és egyenként kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük a lapokat kb 8-10 perc alatt.

Krém:

A krémhez a lisztet, tojássrágákat és a cukrot egy edénybe mérjük, hozzáreszeljük a narancsok héját és csomómentesre keverjük a tejjel.

Felfőzzük, majd langyosra hűtjük. Amikor már csak langyos, akkor jól kihabosítjuk a vajjal.

Összeállítás:

A krémet 3 részre osztjuk és betöltjük vele a lapokat. Egy éjszakára hűvös helyre tesszük. Másnap a tejszínt a csokival összeolvasztjuk, majd bevonjuk vele a sütit és addig visszatesszük a hűtőbe, amíg a máz megdermed.