Sajtos ropogós

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 25 dkg sajt (füstölt, márvány és trappista vegyesen)
  • 1 csipet só

A tetejére:

  • 10 dkg sajt
  • 1 tojás
  • tetszés szerint szezámmag és/vagy lenmag

Elkészítése:
Az alapanyagokat jól összegyúrjuk. Kinyújtjuk vékonyra, majd a tetejét megkenjük tojással. Megszórjuk szezámmaggal vagy lenmaggal és reszelt sajttal. Derelyevágóval felvágjuk, majd tepsibe tesszük. 200 fokon sütjük. Hamar készen van, és több hétig ropogós marad!
Jó étvágyat és nassolást a finomsághoz!