Gesztenye szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 2 cs gesztenyemassza (50 dkg)
  • 25 dkg darált keksz
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor

Krém:

  • 3 cs vanília ízű pudingpor
  • 9 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2 cs babapiskóta
  • fél üveg rumaroma
  • 1,5 adag lefőzött kávé
  • 0,5 l habtejszín
  • 2 ek porcukor

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom és egy tepsibe teszem. A krémhez a 3 cs vanília pudingot a 9 dl tejjel megfőzzük (cukor nélkül) és lehűtjük.

A 25 dkg margarint a 25 dkg porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük. A krém felét a tepsibe tett tésztára kenjük.

A 1,5 adag lefőtt kávét összekeverem a rumaromával. Majd ebbe mártogatom babapiskótát (nem kell eláztatni nagyon a)és a krémre rakom,majd a krém másik felét a kávés babapiskótára kenem.

A 0,5 l habtejszínt felverjük a 2 ek porcukorral kemény habnak és a sütit beborítjuk vele.Szépen elsimítjuk és reszelt csokival meghintjük! Pár órára hűtőbe tesszük!