Tejszínes, kurkumás rakott tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 500 g száraz tészta (nálunk most színes kagyló, de lehet penne, …stb)
  • 500 g darált hús
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 250 g tejföl
  • 250 ml tejszín
  • 1 mokkáskanál kurkuma
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál natúr ételízesítő
  • só, bors ízlés szerint
  • olaj
  • 300 g sajt reszelve (esetleg ha van otthon, akkor kevés parmezán, de el is maradhat)
  • kb 200 g bacon szeletelve
  • 3-4 koktélparadicsom szeletelve

Elkészítése:

A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük.

Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd fehéredésig sütjük rajta a húst. Amikor kifehéredett a hús, akkor hozzáadjuk a sót, borsot, kurkumát és a paprikát, majd összekeverjük.

Kevés vízzel felengedjük (kb 0,5 dl) és addig főzzük, amíg elfövi a vizet.

Ekkor hozzáadjuk a fokhagymát és elkeverjük. Hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt, majd elkeverjük és összeforraljuk az egészet.

Kevés ragut teszünk egy jénaiba, majd erre egy réteg tésztát. Addig folytatjuk a rétegzett, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét raguval zárjuk. Ezt szórjuk meg sajttal, majd szeletelt baconnal és tegyük rá a paradicsomot.

200 fokos sütőben süssük kb 30 percig.