Túrós zebratorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 12 szem édesítő tabletta
  • 12,5 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál citromlé

A krémhez:

  • 75 dkg túró
  • 350 g tejföl
  • 1 dl olaj
  • 35 szem édesítő tabletta
  • 2 tojás
  • 3 ek citromlé
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • fél kis üvegnyi rumaroma

Elkészítése:

Egy evőkanál citromlében feloldom a 12 szem édesítőtablettát és ezt követően összegyúrom a tészta hozzávalóit.

Kinyújtom és pihentetés nélkül kibélelek vele egy kapcsos tortaformát, úgy, hogy az oldalát is teljesen befedje a tészta. A túrót, tejfölt, olajat, 2 evőkanál citromlében feloldott édesítőtablettákat, 2 tojást, vaníliás pudingport, 2 csomag vaníliás cukrot beleteszem egy nagy tálba és botmixerrel – mások kézimixerrel csinálják – addig keverem, amíg nem lesz teljesen sima, csomómentes.

Ezt követően osztom szét két részre. Az egyik felébe beleteszek még egy evőkanál citromlevet és egy csomag vaníliás cukrot, a másik felébe pedig hozzákeverem a kakaóport és a rumaromát. Mind a kettő krémet újra átdolgozom a mixerrel. Nincs is már más dolgunk, mint megtölteni a tortaformát.

Két egyforma méretű szedőkanalat használok erre a célra, és váltakozva merem bele a krémet a formába.

Először a fehér krémből teszek egy kanállal a torta közepébe, majd a kakaósból szintén a közepére, és így tovább, amíg el nem fogy a krém. Mindig a közepére merem a krémet, gyakorlatilag tehát mindig a másik tetejére.

Nem szabad kavargatni, kenegetni, magától fog szétterülni a formában, és így éri el az abszolút csíkos hatást. Előmelegített sütőben kb 50 perc alatt sül meg. Ha kivettem a sütőből kb 10-15 perc múlva veszem le a tortaforma oldalát, és csak teljesen kihűlt állapotban szeletelem fel. Ezt nehéz kivárni, mert kb 2-2,5 óra míg teljesen kihűl a torta, de megéri a várakozást.