Hozzávalók:
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk,felkockázzuk. A vajbabot is megmossuk, végeit levágjuk és körülbelül egyenlő méretű darabokra (kb 2-2,5 cm) aprítjuk.Most a fagyasztóból használtam.) Kevés olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, fűszerpaprikával meghintjük és mehet bele a bab és a burgonya is. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a babot. Sózzuk és lefedve, közepes lángon addig főzzük, míg a vajbab puha nem lesz. Kevés őrölt borssal,pici cukorral ízesítettem.(1 mk cukor,ami a bab “vadságát”elveszi.) Olajon kevés liszttel,a zúzott fokhagyma rászórásával híg rántást készítünk,paprikával meghintjük, vízzel felengedjük és a főzelékbe öntjük,elkeverjük. A tejfölben elkeverjük a lisztet, a babhoz keverjük,citromlével ízesítjük rottyantunk egyet rajta és kész is. Kevés kis csirkepörköltet főztem és az lett a feltét.