Csirkesült barackos-rukkolás bulgursalátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Sülthöz:

  • csirkemell
  • só, bors
  • olaj
  • vaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ág lestyán

Barackos-rukkolás bulgursaláthoz:

  • 100 g bulgur
  • 100 g rukkola vagy másmilyen saláta
  • 2 őszibarack
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 100 g sajt (mozzarella vagy feta)
  • 4 tk olívaolaj
  • 4 tk almaecet
  • 2 tk balzsamecet
  • néhány csepp citromlé

ńElkészítése:

A csirkemellet vékonyabb szeletekre vágjuk és mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.

Egy serpenyőbe kevés olajat forrósítunk, majd nagy lángon a húsokra kérget pirítunk, percenként forgatva.

Közben a sütőt 160 fokra előmelegítjük. A húsokat egy tepsibe tesszük, majd kb 20-25 percig sütjük, vastagságtól függően.

Közben a serpenyőben maradt olajhoz teszünk még egy keveset, kb 1 evőkanálnyi vajat teszünk hozzá és a lestyánleveleket valamint a zúzott fokhagymát és felforrósítjuk.

Kivesszük a húsokat a sütőből, majd a kisülő szaftot a serpenyőbe öntjük és beleszedjük a húsokat, majd pár percig a vajas-szaftos, fűszeres zsiradékban sütjük.

Felvágás előtt 5-10 percig pihentetjük.

Saláta:

A bulgurt enyhén sós, kétszeres mennyiségű vízben felfőzzük.

Egy edénybe mérjük az olajat és az eceteket, majd ehhez hozzáadjuk a salátát, feldarabolt paprikát és paradicsomot, majd az aprított barackot is. Hozzáadjuk a kihűtött bulgurt és a sajtot, majd kevés citromlével meglocsoljuk, majd sót szórunk rá.

A saláta ízlés szerint készülhet eperrel és gránátalmával is. A salátába ízlés szerint tehetünk tökmagot, szezám és lenmagot vagy napraforgómagot, de ki is maradhat.

Összekeverjük és ha szükséges, akkor utánízesítjük.

Az elkészült húst a salátával fogyasztjuk.