Sajtkrémmel töltött csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 6 db csirkemell filé
  • 100 g szeletelt bacon
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • három különböző színű paprika (1 zöld színű, 1 sárga színű és 1 piros színű)
  • 300 g tömlős sajtkrém (mi füstölt sajtosat használtunk)
  • zöldpetrezselyem (ízlés szerint)
  • kb 5-6 dkg sajt (lereszelt)
  • szezámmag
  • sütőzacskó

Elkészítése:

A csirkemelleket megmossuk.

Kevés olajon az apróra vágott hagymát és a felkockázott bacont megpirítjuk (dinszteljük).

A már megmosott, mindegyik színű paprikának kb a felét apró kockákra vágjuk. A tömlős sajtkrémbe beletesszük a pirított hagymát és bacont, a kockákra vágott paprikákat, a felvágott petrezselymet és végül a lereszelt sajtot. Jó alaposan az egészet összekeverjük (nem kell bele se só, sem fűszerek).

A csirkemell hosszabbik oldalát bevágjuk (zsebet vágunk), majd megtöltjük a sajtkrémmel. Fogvájóval összezárjuk a nyílást. Mindegyik csirkemellel így járunk el.

Sütőzacskóba tesszük, szezámmaggal megszórjuk és előmelegített sütőben 200 fokon készre sütjük.

Tálalhatjuk tört burgonyával, rizzsel, hasábburgonyával, salátával … stb.

Csirkecomból is elkészíthetjük. Akkor a combok bőre alá helyezzük a tölteléket.