Őszibarack-krémleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 30 dkg. őszibarack
  • 5 szem szegfűszeg
  • fahéj
  • 1 ek. cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl. habtejszín
  • 4 cl. brandy
  • őrölt szegfűbors

Elkészítése: A felszeletelt barackot citromhéjjal, szegfűszeggel, fahéjjal, és cukorral ízesítjük, és 7 dl. vízbe feltesszük főni. Kihűtjük. A fűszereket kiszedjük, és összeturmixoljuk, majd hozzáadom a tojás sárgákat, a tejszínt, a brandyt és az egészet habosra keverjük. Jól lehűtjük, tetejét szegfűborssal díszítjük.