Lecsós csirkemell

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 ü lecsó
  • 25 dkg gomba
  • 1 nagy csirkemell
  • 10 dkg (füstölt) szalonna
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 3 fej vöröshagyma

Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A szalonnát is felkockázzuk és zsírját kisütjük, melyen a hagymát megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a lecsót. Sózzuk és fedő alatt néhány percig saját levében pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a tejfölt. A burgonyát héjában megfőzzük és ha kihűlt felkarikázzuk. A lecsós ragu alatt eloltjuk a tüzet. Egy tepsi alját kitesszük a karikázott krumplival, megsózzuk és rátesszük a szeletelt húst, majd erre simítjuk a gombás lecsót. Alufóliával lefedve addig sütjük, míg a hús meg nem puhul.