Tejszínes sárgabarackleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgabarack hámozva és darabolva (akit nem zavar a héja, az rajtahagyhatja)
  • 1/2 citrom vagy lime leve
  • 2 teáskanál vanília aroma, vagy paszta
  • cukor ízlés szerint
  • 1 teáskanál fahéj
  • 4 dl habtejszín (30 %-os, cukrozatlan)
  • 1/2 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor (gála)
  • 4 dl tej

Elkészítése:

A meghámozott, kimagozott barackot összeturmixoljuk vagy botmixerezzük a cukorral és pár csepp citromlével (hogy ne barnuljon meg a barack).

Hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, a pudingport, majd vaníliaaromát vagy pasztát és kevés fahéjat adhatunk hozzá, majd a botmixerrel teljesen simára dolgozzuk.

1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Tálaláskor ízlés szerint tejszínhabot és gyümölcsöket tehetünk a tetejére.