Kívül ropogós, belül krémes brownie

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 14 dkg liszt
  • 25 dkg étcsokoládé (min 45% kakaótartalommal)
  • 20-30 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojás

Elkészítése:

Vízgőz fölött összeolvasszuk az összetört csokoládét és a vajat. Csomómentesre keverjük, majd kihűtjük.

Amíg a csoki hűl, a tojásokat habosra keverjük a cukorral. (Minél tovább keverjük, annál könnyebb, lágyabb lesz a süti)

Ha a csoki szobahőmérsékletűre hűlt, hozzáadjuk a tojást, majd apránként hozzákeverjük a lisztet is.

Kivajazott tepsiben 180 fokon, 20 percig sütjük (Akkor jó, ha repedezik a teteje, de a belseje még krémes).

Vanília fagyival, vagy olvasztott csokival leöntve tálaljuk.