Zöldborsó leves csirkeaprólékkal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkeaprólék
  • 20 dkg (mirelit) zöldborsó
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • só, vegeta ízlés szerint
  • 1 szál lestyán
  • 1 tojás
  • 15 dkg finomliszt

Elkészítése:

A felkockázott hagymát dinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a sárgarépát, fehérrépát és ezekkel is dinszteljük, majd kb 2 liter vízzel felöntjük és a csirkeaprólékot is hozzáadjuk, majd beletesszük a lestyánt, sót, vegetát ízlés szerint.

Lefedve főzzük.

Mikor az aprólék félig megfőtt a zöldborsót is hozzáadjuk.

Mikor már puha a hús benne, beleszaggatjuk a tojásból és a lisztből készült nokedlit, majd készre főzzük.