Sajtos háromszögek

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 80 dkg finomliszt
  • 4 dkg élesztő
  • 4 dl tej
  • 3 dl olaj

Krém:

  • 25 dkg margarin
  • 3 tojássárgája
  • 1 ek só
  • reszelt sajt

Tetejére:

  • 1 felvert tojás
  • 1 ek tejföl
  • reszelt sajt, köménymag, lenmag, szezámmag, ki mit szeretne

Elkészítése:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. Nem fontos megvárni, hogy felfusson, majd a tészta többi hozzávalójával együtt jól összegyúrjuk és kb 5 percig dagasztjuk.

Amíg elkészítjük a tölteléket, addig letakarjuk.

A töltelékhez a puha margarint alaposan elkeverjük a tojássárgákkal és a sóval.

A tésztát 4 részra osztjuk. A cipókat egyenként vékonyra kinyújtjuk, vékonyan lekenjük az ízesített margarinnal, ekkor megszórhatjuk sajttal is, majd feltekerjük. Kis háromszögekre vágjuk, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.

Amikor a tepsi megtelt, akkor megkenjük a tojás a tejföl keverékével, majd megszórjuk sajttal.

200 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.

Nem tévedés, tényleg nem kell keleszteni!