Sült csirkeszárnyak

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkeszárny
  • 5 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál fahéj
  • 10 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 1- 2 fej vöröshagyma

Köret:

  • sült hagyma
  • burgonya

Elkészítése:

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk.

A szójaszószt a mézzel elkeverjük, majd a fahéjat is belekeverjük, ezután belerakjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát.

A csirkeszárnyakat alaposan belekeverjük a pácba, majd fóliával letakarva egy éjszakára hütőbe rakjuk.

Másnap átkavarjuk, majd forró zsiradékban kisütjük.

A hagymát nagyobb gerezdre vágjuk és a zsiradékban megpirítjuk.

Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

Tipp: