Almás-diós kevert

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 alma
  • 1 kk fahéj
  • maréknyi mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
  • 10 dkg apróra vagdalt dió
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 2 tojás
  • 6 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 10 ek finomliszt

Elkészítése:

Az almát apró kockákra vágjuk, belekavarjuk a mazsolát, fahéjat, citrom levét és héját.

A tojásokat fehéredésig keverjük a cukrokkal, olajjal, tejjel. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a diót. Aztán már csak annyi a dolgunk, hogy mindezt, vagyis az almás, a tojásos és a lisztes keverékeinket összekeverjük és sütőpapírral bélelt kisebb tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben, kb fél óra alatt megsütjük.

Gyors és nagyon finom édesség.