Spenótos, zöldborsós, paradicsomos csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 30 dkg spenót
  • 40 dkg zöldborsó
  • 30 dkg hámozott paradicsom (apróra vágva)
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 ek. olaj

Elkészítése:

Az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott csirkemellet.

Megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd 10 perc múlva hozzáadjuk a borsót és a hámozott paradicsomot is.

Fedő alatt pároljuk 10 percet, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a spenótot és a bazsalikomot is.

Pár perc alatt, puhára fonnyasztjuk a spenótot és ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.

Főtt rizzsel, vagy bulgurral tálaljuk.