Medvehagymás pizza

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 kg kenyér liszt
  • 3 tasak élesztőpor
  • 1 ek só
  • 1 ek cukor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl olaj
  • kb 7-8 dl langyos víz

Feltét:

  • 1  nagy pohár tejföl
  • 2 tk apróra vágott medvehagyma
  • 2 gerezd foghagyma
  • csíkokra vágott gépsonka (ízlés szerint)
  • bacon (ízlés szerint)
  • 1 konzerv kukorica
  • reszelt füstölt sajt

Elkészítése:
Tészta:

A lisztbe belekeverjük az élesztőt, sót, cukrot. Utána hozzáadjuk az olajat és tejszínt. Kézzel elkezdjük összegyúrni, és szép lassan adagoljuk a langyos vizet. Annyi vizet adunk hozzá, hogy jó ragadós tésztát kapjunk, ami még nem folyós. Ez után meglisztezzük a tetejét, konyharuhával letakarjuk, és hűtőbe 2 órát kelesztjük. (Jó nagy tálba tegyük a tésztát, mert háromszorosára meg fog dagadni. Ez 2-3 tepsi pizzához elegendő. Ha nem használjuk fel mindet, a megmaradt tésztát nyugodtan le lehet fagyasztani. Kiolvadás után is könnyen használható.)

Feltét:

A tejfölbe belekeverem a medvehagymát, és az összetört foghagymát, egy kevés bors, oregano, bazsalikom. Ezt 20 percre beteszem a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. (Közbe a többi hozzávalót elő lehet készíteni)

Elkészítés:

Ha megkelt a tészta, kinyújtom, és olajozott tepsibe rakom. (A tészta vastagságát ízlés szerint nyújtjuk. Mi a vastagtésztát szeretjük. ) megkenem a tejfölös alappal, utána a sonka, bacon, kukorica, és a végén a sajt. 30-40 percig kell sütni, de ez a tészta vastagságától változhat!

Sztori: A feltéteket ízlés szerint variálhatjuk. Én abból dolgoztam, ami éppen itthon volt.