Hozzávalók:
A tésztához:
Feltét:
Elkészítése:
Tészta:
A lisztbe belekeverjük az élesztőt, sót, cukrot. Utána hozzáadjuk az olajat és tejszínt. Kézzel elkezdjük összegyúrni, és szép lassan adagoljuk a langyos vizet. Annyi vizet adunk hozzá, hogy jó ragadós tésztát kapjunk, ami még nem folyós. Ez után meglisztezzük a tetejét, konyharuhával letakarjuk, és hűtőbe 2 órát kelesztjük. (Jó nagy tálba tegyük a tésztát, mert háromszorosára meg fog dagadni. Ez 2-3 tepsi pizzához elegendő. Ha nem használjuk fel mindet, a megmaradt tésztát nyugodtan le lehet fagyasztani. Kiolvadás után is könnyen használható.)
Feltét:
A tejfölbe belekeverem a medvehagymát, és az összetört foghagymát, egy kevés bors, oregano, bazsalikom. Ezt 20 percre beteszem a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. (Közbe a többi hozzávalót elő lehet készíteni)
Elkészítés:
Ha megkelt a tészta, kinyújtom, és olajozott tepsibe rakom. (A tészta vastagságát ízlés szerint nyújtjuk. Mi a vastagtésztát szeretjük. ) megkenem a tejfölös alappal, utána a sonka, bacon, kukorica, és a végén a sajt. 30-40 percig kell sütni, de ez a tészta vastagságától változhat!
Sztori: A feltéteket ízlés szerint variálhatjuk. Én abból dolgoztam, ami éppen itthon volt.