Ferrero Rocher

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg mogyorós nápolyi
  • 2 púpos ek mogyorókrém (puha)
  • 50 db pörkölt török mogyoró
  • 15 dkg pörkölt dió
  • 50 db papírkapszula

Elkészítése:

A serpenyőn 6-8 perc alatt megpörkölt dióbelet a tenyerünkkel összemorzsoljuk és szétválasztjuk a héjdaraboktól, majd késsel vagy aprítóba téve (3-4 mp) durvára aprítjuk és félretesszük.

A nápolyit nagyon apró darabokra felvágjuk és egy tálba téve összekeverjük a mogyorókrémmel, majd ezt a masszát betesszük a hűtőbe 20-25 percre, hogy kissé megdermedjen, mert így könnyebb vele dolgozni!

Ezután vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk, miközben minden golyó közepébe 1-1 mogyorót belegyúrunk és ezután beleforgatjuk a dióba.

Sütis papírkapszulába téve hűtve tároljuk.

Jó étvágyat kívánok!