Mézeskalács golyó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 200 g mézeskalács
  • 100 g puha vaj
  • 60 g porcukor
  • 100 g mascarpone

Mázhoz:

  • 200 g fehércsoki
  • natúr kakaópor

Elkészítése:

A mézeskalácsot késes aprítóban szinte porrá őröljük. Ha nincs aprítónk, akkor tegyük a kalácsokat egy zacskóba és húsklopfolóval vagy nyújtófávalzúzzuk nagyon apróra.

A zúzott mézesklácsot keverjük össze a többi hozzávalóval és letakarva tegyük legalább egy órára hűtőbe.

Nedves kézzel formázzunk a maszából golyókat.

A csokit olvasszuk meg, majd mártsuk bele a golyókat. Addig szórjuk meg kakaóporral, amíg nem köt meg a csoki.