Tiramisu trüffel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 200 g babapiskóta
  • 250 g mascarpone
  • 4-5 evőkanál presszó kávé
  • 4 evőkanál porcukor

Forgatáshoz:

  • cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

A babapiskótát késes aprítóban őröljük porrá vagy egy zacskóba téve hús klopfolóval vagy nyújtófával “verjük” nagyon apróra (ha nem akarjuk babapiskótával készíteni, akkor készítsük darált keksszel, de babapiskótával finomabb).

Keverjük hozzá a piskótához a mascarponét, porcukrot és a kávét. Ha nagyon lágy lenne, akkor adhatunk hozzá még piskótát, amíg sűrűbb keksztészta állagot nem kapunk.

1 órára hűtőbe tesszük, majd ha már kicsit szilárdabb a massza, akkor tetszőleges méretű golyókat formálunk belőle és visszatesszük kicsit a hűtőbe.

A hűtőből kivéve megforgatjuk kakaóporban.