Kekszes-pudingos krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 45 db négyszög alakú kakaós-csokis keksz

Krémhez:

  • 250 g krémes állagú túró
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 ek porcukor
  • 500 ml tej
  • 2 cs hidegen keverhető (nem főzős) vanília ízű pudingpor
  • 4 dl habtejszín

Elkészítése:

A túróhoz hozzáadunk 2 ek porcukrot és 1 zacskó vaníliás cukrot, majd elkeverjük.

A tejhez hozzáadjuk a pudingporokat és a másik zacskó vaníliás cukrot, majd robotgéppel sűrűre keverjük.

A habtejszínt felverjük 1 ek porcukorral.

A vaníliás pudingba beleforgatjuk a túrós masszát és a tejszínhabot, majd az egészet elkeverjük.

Előkészítünk egy tálcát és ha van, akkor egy sütikeretet. Ha nincs, akkor keressünk egy akkora tepsit vagy edényt, aminek az aljába le tudunk tenni 15 darab kekszet.

A kekszekre rásimítjuk a vaníliás-túrós krém felét. Erre teszünk egy újabb réteg kekszet, majd rásimítjuk a maradék krémet. A krém tetejére tesszük a maradék kekszet.

Egy éjszakára hűrös helyre tesszük. Másnap szeletelve kínáljuk.